Буковинські міграційники вивчали правила безпеки в умовах воєнного стану

Буковинські міграційники вивчали правила безпеки в умовах воєнного стану

Буковинські міграційники вивчали правила безпеки в умовах  воєнного стану

Воєнний час диктує свої жорсткі вимоги до навичок та кваліфікаційних якостей, що повинні мати співробітники міграційної служби. Не лише для того, щоби вони могли надавати адміністративні послуги громадянам, а й за потреби уміли врятувати життя – своє, своїх колег, друзів та рідних.

Тож працівники УДМС у Чернівецькій області, як і їхні колеги в інших регіонах країни, в рамках дистанційного навчання прослухали два курси з використанням спеціального програмного забезпечення ЄІАС УМП «Навчання працівників ДМС» - «Як діяти під час надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану» та «Мінно-вибухові поранення: як вберегтися самому та надати домедичну допомогу травмованим».

За програмою одного курсу міграційники вивчали зокрема методи самозахисту на випадок використання хімічної зброї та хімічних бойових сполук (хімічна небезпека), використання тактичної ядерної зброї (ядерна небезпека), а також обстрілів з гармат, реактивних артилерійських установок та систем або іншої військової зброї.

Другий курс надав вкрай потрібні в умовах воєнного стану знання щодо основ безпеки життєдіяльності – надання першої медичної допомоги потерпілим при отриманні важких травм, правил поведінки у разі виникнення техногенних аварій, профілактики мінно-вибухових травм у зонах бойових дій та в місцях колишньої тимчасової окупації.

Сподіваємось, що набуті знання та навички на практиці ніколи нікому з наших співробітників не знадобляться. Однак якщо сучасні реалії такого шансу не залишать, вони зможуть діяти ефективно, без паніки та зі знанням справи.

Управління ДМС у Чернівецькій області