Допомога своїм – крок до перемоги

Допомога своїм – крок до перемоги

Допомога своїм – крок до перемоги

«А Ви, що лишаєтеся дома,

усильними молитвами просіть о ласку з неба

і благословенство для тих,

що проливають кров за вітчину.»,

– з Пастирського послання Митрополита Андрея Шептицького до вірних,

написане з приводу початку І Світової війни, 29 липня 1914 року…

Управління ДМС у Чернівецькій області розташоване в центрі буковинської столиці на одній із невеличких затишних вуличок, що названа на честь видатного провідника української церкви.

Духовний спадок митрополита Андрея Шептицького є прямим скеруванням до дії для багатьох буковинських міграційників, котрі від початку повномасштабного вторгнення за покликом сумління переводять особисті кошти на волонтерські благодійні рахунки на допомогу ЗСУ – «Повернись живим», «Фонд Сергія Притули», «Армія SOS», «Медичний батальйон «Госпітальєри»» тощо.

Одноголосним рішенням профспілкового комітету працівників УДМС у Чернівецькій області також було передано одноразову матеріальну допомогу для військового підрозділу територіальної оборони у Чернівецькій області на спеціальний рахунок ЗСУ.

Не менш важливою під час війни є турбота про тих, хто шукає прихистку від жахіть окупації. Саме таким місцем захисту для багатьох молодих українок з маленькими дітками зі східних областей стало «Місто добра», створене зусиллями численних благодійників за закликом чернівецької волонтерки Марти Левченко.

Вторгнення РФ значно збільшило кількість маленьких та дорослих мешканців соціального центру, котрі щодня мають безліч побутових потреб – від харчування до забезпечення дитячою косметикою та медикаментами. Нові позапланові витрати допомогли покрити в тому числі буковинські міграційники, які від початку війни неодноразово привозили в «Місто добра» памперси, дитяче харчування, засоби гігієни, постільну білизну тощо.

Допомога для мешканців центру надавалася як коштом міграційників, так і за сприяння громадської організації «УНІА» та благодійного фонду «Порятунок країни». Волонтери разом зі співробітниками УДМС у Чернівецькій області передали також гуманітарну допомогу пацієнтам відділення дитячої онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні в Чернівцях.

Управління ДМС у Чернівецькій області