Буковинські міграційники навчалися документувати звернення громадян та порушення правил перебування…

Буковинські міграційники навчалися документувати звернення громадян та порушення правил перебування іноземців на території України

Буковинські міграційники навчалися документувати звернення громадян та порушення правил перебування іноземців на  території України

Дистанційне навчання з керівниками та працівниками територіальних підрозділів щодо вимог до реєстрації та опрацювання звернень громадян провела завідувачка сектору документального забезпечення УДМС у Чернівецькій області Ганна Туряк.

Було розглянуто питання реєстрації документів – внутрішніх вхідних та вихідних, листів фізичних осіб, звернень громадян тощо. Учасникам доведено інформацію про вимоги до роботи зі зверненнями громадян відповідно до ст. ст. 5-8 Закону України «Про звернення громадян». Також в режимі онлайн було опрацьовано типові помилки, що виникають при підготовці документів в системі електронного документування «Мегаполіс».

Окрім того, учасники навчання ознайомилися з порядком документування громадян довідками при зверненні до підрозділів УДМС про оформлення ID-карток, паспортів у вигляді книжечки, вклеювання фото до паспорта у вигляді книжечки у зв’язку з досягненням 25-ти та 45-річного віку на виконання Постанови КМУ від 01 липня 2022 р. № 755.

Водночас провідний спеціаліст відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС Назарій Цінько надав колегам інформацію про особливості прийняття рішень про заборону в’їзду іноземцям на територію України на підставі статей 26, 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Поза тим, йшлося про порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та вимоги до формування щотижневої та щомісячної звітності.

Управління ДМС у Чернівецькій області