Буковинські міграційники навчалися надавати домедичну допомогу постраждалим

Буковинські міграційники навчалися надавати домедичну допомогу постраждалим

Буковинські міграційники навчалися надавати домедичну  допомогу постраждалим

В умовах війни надзвичайні ситуації, де час на порятунок життя може тривати лічені хвилини, можуть трапитись з будь-ким. Й критично важливо до прибуття лікарів вміти надавати першу до-медичну допомогу.

Як діяти під час вибухів, опіків, переломів, кровотеч, падіння з висоти, втрати свідомості, судомних нападів, утоплення, вдавлення кісток в м’які тканини тощо працівникам УДМС у Чернівецькій області розповів лікар з медицини невідкладних станів, фахівець «Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Андрій Охрімовський.

На конкретних прикладах він показав, як стабілізувати хворого у боковій позиції, відновити прохідність дихальних шляхів, надати базові реанімаційні заходи. Також інструктор з реанімації та тактичної медицини розповів, як користуватися особистою аптечкою, діяти під час застосування зброї масово ураження згідно вимог медичного сортування (визначення пріоритету надання допомоги пацієнтам в залежності від складності їхнього стану).

Учасники тренінгу мали змогу попрактикуватися на манекені та умовних постраждалих, дистанційно за навчанням спостерігали також працівники територіальних підрозділів.

Управління ДМС у Чернівецькій області