УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники взяли участь у Координаційній раді з питань протидії торгівлі людьми

Буковинські міграційники взяли участь у Координаційній раді з питань протидії торгівлі людьми

Буковинські міграційники взяли участь у Координаційній раді з  питань протидії торгівлі людьми

106 тис. внутрішньо переміщених осіб зі східних та південних областей України прихистила Чернівецька область з початку масштабного вторгнення рф на територію України. Загалом від початку війни з країни емігрувало понад 7 мільйонів осіб, з них – понад 4 мільйона дітей.

За такої масової вимушеної міграції ризики збільшення випадків торгівлі людьми істотно збільшилися. Як протидіяти ганебному явищу, що посідає у сфері кримінального бізнесу третє місце після торгівлі зброю та наркотиками, обговорювали на засіданні обласної Координаційної ради з питань сімейної політики, що відбулася за головування заступника голови Чернівецької ОВА Ірини Ісопенко.

Учасники зустрічі проаналізували результативність органів державної влади, які здійснюють нагляд у сфері протидії торгівлі людьми, роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та визначили порядок інформування постраждалих осіб про встановлення відповідного статусу та забезпечення їх прав на соціальний захист, надання правової, психологічної, медичної, матеріальної допомоги тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області