Міграційники примусово повертають додому чотирьох громадян рф, виявлених на Черкащині

Міграційники примусово повертають додому чотирьох громадян рф, виявлених на Черкащині

Міграційники примусово повертають додому чотирьох громадян рф, виявлених на Черкащині

Двох громадян російської федерації виявили міграційники в смт Маньківка на Черкащині. 68-річні чоловік та жінка приїхали в Україну перед початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Подружжя затрималося в Україні, свідомо порушивши міграційне законодавство. Іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та стягнуто штраф по 2040 грн.

Ще одну 48-річну громадянку росії, яка ухилялася від виїзду з України після сплину дозволеного строку перебування, виявили в Умані. Вона теж прибула в Україну у середині лютого 2022 року, але виїжджати на батьківщину найближчим часом не поспішала. Змінили її наміри міграційники, склавши на неї адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 КУпАП та наклавши стягнення у вигляді штрафу у 2040 грн.

Затрималася в Україні і 33-річна громадянка російської федерації, яку виявили в Черкасах. Замість дозволених на той час 90 днів протягом 180 днів. Іноземка пробула тут понад 9 місяців, набувши статусу нелегальної мігрантки. За порушення міграційного законодавства її притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та стягнули штраф у 2040 грн.

Стосовно всіх чотирьох громадян російської федерації прийняті рішення про примусове повернення до країни громадянської належності. Протягом місяця вони зобов’язані самостійно покинути територію України. У разі нехтуванням рішеннями їм загрожуватиме примусове видворення та заборона в’їзду.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України скасував безвізовий режим із росією з 1 липня 2022 року. Потрапити до України росіяни зможуть тільки отримавши візу.

Управління ДМС у Черкаській області