Довга подорож ID-картки із Херсону до Львова: як Оленка не полишала надій

Довга подорож ID-картки із Херсону до Львова: як Оленка не полишала надій

Довга подорож ID-картки із Херсону до Львова: як Оленка не полишала надій

Іронія долі, а може і співпадіння: Оленка 24 лютого повинна була отримати свою ID-картку в Херсонському ДМС, але через війну зробити цього не змогла. Намагаючись додзвонитися до місцевого відділу вона не покидала надії, що зможе забрати документ, проте слухавку не піднімали…

Залишивши у рідному місті маму, вітчима, улюбленого собаку та роботу хореографа вона була змушена перетнути шість російських блокпостів та прибути на контрольовану Україною територію. Вже у Львові Оленка продовжила пошути свого паспорта. 

У Головному управлінні Державної міграційної служби України у Львівській області, ще навесні, написала заяву про перенаправку документа із Херсона до Львова. Допоки заява розглядалася, а паспорт відправлявся - дівчина перетнула кордон по свідоцтву про народження та очікувала на ID-картку у Польщі та Німеччині.

І ось довгоочікуваний момент: у відділі “ЦОД №5” Оленка та її ID-картка зустрілися! Так, це була довга і вимушена подорож, яку “організували” орки. Але як і Оленка не полишала надій, що отримає свій паспорт, так і кожен українець вірить в перемогу!

Вона планує з цим документом оформити закордонний паспорт і поїхати на танцювальні гастролі, але перш за все - у рідний український Херсон!

Головне управління ДМС у Львівській області