Навчилися надавати першу меддопомогу

Навчилися надавати першу меддопомогу

Навчилися надавати першу меддопомогу

У Центральному міжрегіональному управлінні ДМС у місті Києві та Київській області провели тренінги з надання першої медичної допомоги: реанімаційної та при травмах і кровотечах.

Анестезіолог та хірург, пани Сергій та Андрій, розповіли й показали представникам підрозділів як діяти при масових ураженнях та при виявленні кровотечі, що є основною механічною травмою, з якою звертаються до лікарів. А також як забезпечити при цьому індивідуальну та загальну безпеку. Лектори звернули увагу на найнадійніший метод зупинки кровотеч – пальцеве притиснення. Присутні дізналися, що має містити аптечка, зокрема, автомобільна, а також про рятівні новації – бинти, просякнуті гемостатиком, при зіткненні якого з кров´ю утворюється желеподібна маса: 5–7 хвилин – і рана «зацементована». Слухачі цього короткого курсу побачили, як може врятувати імпровізований джгут, зроблений за допомогою звичайної палички.

Міграційники ознайомилися також з ознаками важких травм – переломів хребта тощо. Почули як транспортувати таких постраждалих на великих жорстких поверхнях: дверцятах від шаф, дверей, використовувати головний убір з жорстким козирком як фіксатор для шиї.

Учасники занять знайшли їх змістовними. Це відзначили представники Бородянського, Миронівського та інших відділів. Одні назвали корисною для них інформацію як зупиняти кровотечу шляхом натиснення пальцем, інші цікавилися, де можна придбати бинти з гемостатиком. Люди також скористалися нагодою зімітувати надання допомоги на манекені.

«Я усім вам бажаю це все вміти, але ніколи не використовувати», – побажав насамкінець присутнім пан Андрій.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області