Через КПП «Сокиряни» примусово повернули громадянина Грузії, в Чернівцях, Сторожинці та Кіцмані…

Через КПП «Сокиряни» примусово повернули громадянина Грузії, в Чернівцях, Сторожинці та Кіцмані виявлено «нелегалів» з Грузії, Китаю та Ізраїлю

Через КПП «Сокиряни» примусово повернули громадянина Грузії, в Чернівцях, Сторожинці та Кіцмані виявлено «нелегалів»  з Грузії, Китаю та Ізраїлю

Співробітниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення і Сокирянського відділу УДМС у Чернівецькій області під час перевірки місць ймовірного перебування іноземців було виявлено громадянина Грузії, який проживав на території України без жодних дозвільних документів. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП, також керівництвом УДМС у Чернівецькій області стосовно нього прийнято рішення про примусове повернення на батьківщину. Наразі міграційники спільно з правоохоронцями забезпечили супровід порушника до державного кордону з Республікою Молдова через КПП «Сокиряни».

Водночас у Чернівцях, Сторожинці та Кіцмані виявлено громадян Грузії, Китаю та Ізраїлю, котрі ухилялися від виїзду з України після закінчення передбаченого законодавством терміну перебування. До порушників застосовано адмін- стягнення відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про їх примусове повернення до країн походження. Вживаються заходи з притягнення до відповідальності приймаючої сторони – мешканця обласного центру. Також у Кіцмані за ст. 205 КУпАП оштрафовано місцевого мешканця, котрий не подбав про своєчасну реєстрацію місця проживання свого іноземного гостя.

Поза тим, в Чернівцях оштрафований громадянин рф, який проживав в Україні за недійсними документами. В обласному центрі також виявлено громадянку Молдови, яка проживала на території України без жодних дозвільних документів. За порушення міграційного законодавства іноземці довелося сплатити штраф в розмірі більше 2,5 тис. грн. Удвічі більший штраф сплатив чернівчанин, який порушив порядок надання їй житла.

Управління ДМС у Чернівецькій області