На Буковині примусово повернуть громадян Таджикистану, Грузії та Туреччини

На Буковині примусово повернуть громадян Таджикистану, Грузії та Туреччини

На Буковині примусово повернуть громадян Таджикистану,  Грузії та Туреччини

Низку порушень міграційного законодавства виявили буковинські міграційники менш ніж за тиждень наполегливої роботи в умовах воєнного стану.

Так, у Чернівцях, Сторожинецькому та Герцаївському районах під час перевірок місць ймовірного перебування іноземців спільно з представниками правоохоронних органів було виявлено громадян Таджикистану та Грузії, а також двох громадян Туреччини. Усіх іноземців з неврегульованим статусом притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП. Стосовно трьох «нелегалів» керівництвом УДМС у Чернівецькій області прийнято рішення про примусове повернення до країн походження. Водночас щодо мешканців обласного центру та Герцаївського району, які надали іноземцям житло в порушення передбаченої законом процедури, вживаються заходи з притягнення до адміністративної відповідальності.

Окрім того, у с. Остриця Герцаївського під час відпрацювання спільно з правоохоронцями виявлено родину з трьох осіб – громадян Азербайджану, які порушили правила реєстрації проживання іноземців на території України. Іноземців оштрафовано.

Також у Глибоці та Хотині міграційники виявили двох громадян рф, які проживали на території України за недійсними документами. А у Сокирянах під час перевірки виявлено громадянку Молдови, яка проживала в Україні понад встановлений термін перебування. Усіх трьох іноземців оштрафовано.

Управління ДМС у Чернівецькій області