У Новоселиці школярам розповіли про перший паспорт

У Новоселиці школярам розповіли про перший паспорт

У Новоселиці школярам розповіли про перший паспорт

Провідний спеціаліст Новоселицького відділу УДМС у Чернівецькій області Степан Комарецький розповів старшокласникам Новоселицького ліцею № 1 про оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Переваги цього сучасного паспортного документа сьогодні відомі усім. Тож наскільки користування ним зручне, безпечне та сучасне, представнику міграційної служби розповідали самі школярі, особливо ті, хто вже документований першим паспортом громадянина України.

Натомість представник міграційної служби поділився з підлітками останніми новинами щодо оформлення ID-картки. Йшлося зокрема про експериментальний проект з одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, автоматичне присвоєння реєстраційного номера платника податків під час оформлення першого паспорта, використання цифрової версії паспортного документа у мобільному за стосунку «Дія», відкриття кваліфікованого електронного підпису, що надає доступ до дистанційного отримання адміністративних послуг у режимі онлайн тощо.

Також працівник відділу міграційної служби розповів, наскільки важливим є паспорт для внутрішньо переміщених осіб, котрі вимушено опиняються далеко від дому нерідко без жодних документів, що посвідчують особу. Відсутність цієї «дрібниці» практично відрізає людину від усіх соціальних гарантій та суттєво ускладнює життя, аж доки за допомогою працівників міграційної служби не відбувається відновлення паспорта.

Він закликав молодь завжди з повагою ставитися до документа, що містить державну символіку та підтверджує громадянство особи. Бо з неминучою перемогою України кількість бажаючих його отримати невпинно зростатиме.

Міграційник запросив учнів до Новоселицького відділу УДМС у Чернівецькій області та розповів про режим роботи установи, з тим, щоби кожен, кому вже виповнилося 14 років, своєчасно оформив свій перший у житті паспорт.

Управління ДМС у Чернівецькій області