Принципи безпеки під час війни

Принципи безпеки під час війни

Принципи безпеки під час війни

20 жовтня в Управлінні ДМС у Чернігівській області відбулась інформаційно-роз’яснювальна зустріч на тему: «Принципи безпеки під час збройного конфлікту» з представниками гуманітарної організації «Представництво The Halo Trust в Україні», яка займається розмінуванням.

Попри те, що активні бойові дії вже закінчились - це не означає що загроза минула. В нашому регіони можна зустріти військові позиції, блокпости або території де відбувались бої. Це означає, що ризик, зустріти або знайти вибухонебезпечний предмет зростає. Також, через це, на нашій землі залишається велика кількість мін, боєприпасів, що не розірвались та інших вибухонебезпечних предметів, які становлять загрозу для всіх, хто живе і працює на цій землі.

На жаль майже щодня відбуваються нещасні випадки, по-перше, через те, що Україна знаходиться в активній фазі збройного конфлікту, по-друге, через те, що і дорослі й діти знаходять невідомі предмети та інколи несвідомо нехтують простими правилами поведінки. Під час зустрічі міграційними дізнались, що робити, в разі виявлення підозрілого або схожого на боєприпас предмет, як розрізняти небезпечні території, як діяти, якщо на небезпечну територію яка позначена офіційними або неофіційними попереджувальними знаками.

Управління ДМС у Чернігівській області