УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники документували евакуйованих зі Сходу України пацієнтів психоневрологічних…

Буковинські міграційники документували евакуйованих зі Сходу України пацієнтів психоневрологічних закладів

Буковинські міграційники документували евакуйованих зі Сходу України пацієнтів психоневрологічних закладів

Буковинські міграційники документували паспортами громадянина України у вигляді ІD-картки пацієнтів Попаснянського психоневрологічну інтернату з Луганської області, що отримав тимчасовий прихисток на базі санаторного закладу «Красноїльськ», а також підопічних Чернівецької обласної психіатричної лікарні, Черешського та Хотинського психоневрологічних інтернатів, які прибули зі східних регіонів України.

Працівники Чернівецького, Сторожинецького та Хотинського відділів УДМС у Чернівецькій області терпляче надавали відвідувачам з особливими потребами роз’яснення щодо процедури оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІD-картки – верифікації особи за допомогою зняття відбитків пальців, проставлення особистого цифрового підпису, ознайомлення з внесеними до заяви-анкети даними тощо.

За словами працівників соціально-медичних закладів, які супроводжували своїх підопічних до підрозділів міграційної служби, документування людей з наявними психічними розладами, які перенесли жахіття окупації, є важливою безпековою складовою їхнього життя, гарантією медичного та соціального захисту.

Окрім того, в багатьох питаннях, що вимагають підтвердження особи, цим людям важливо почуватися максимально самостійними. Такий підхід є одним з важливих аспектів Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору, що дозволяють особам з інвалідністю отримувати безперешкодний доступ до різних сфер життєдіяльності.

Управління ДМС у Чернівецькій області