УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Сприяння реалізації прав та законних інтересів військовослужбовців та членів їх сімей: керівництво…

Сприяння реалізації прав та законних інтересів військовослужбовців та членів їх сімей: керівництво міграційної служби Львівської області зустрілися з представниками Офісу підтримки родин військовослужбовців

Сприяння реалізації прав та законних інтересів військовослужбовців та членів їх сімей: керівництво міграційної служби Львівської області зустрілися з представниками Офісу підтримки родин військовослужбовців

Львівщина стала однією з перших областей, яка дала притулок для внутрішньо переміщених осіб, згуртувалась задля допомоги хлопцям, що боронять нашу землю та їхнім сім’ям. 

Часто у таких людей виникають питання відновлення втрачених паспортів, набуття громадянства України чи легалізація іноземців на території України, які є членами родин військових або ж їх самих. Саме із цими проблемами люди можуть звертатися в Офіс підтримки родин військовослужбовців, який взаємодіє з міграційною службою Львівщини.

“Спільна взаємодія між ГУ ДМС у Львівській області та Офісом підтримки родин військовослужбовців при Львівській обласній військовій адміністрації - це ще один крок до нашої Перемоги у цій війні, адже йдучи однією дорогою ми допомагаємо вирішити низку проблем у сфері міграції.”, - вважає начальник відомства Юрій ТАТОМИР. 

Представники Офісу поділилися досвідом роботи та розповіли, які потреби виникають під час правової консультації громадян. Зокрема, звертаються по допомогу військовослужбовці, які отримали бойове поранення та перебувають на стаціонарному лікуванні, проте, під час бомбардування втратили документи.

Також, часто просять про допомогу дружини військових, що є громадянками іноземних країн та у яких закінчився термін дії документів для легального перебування на території України. 

Учасники зустрічі домовилися створити робочу групу щодо спільної допомоги громадянам.

Варто підкреслити, що в Офісі підтримки родин військовослужбовців також можна оформити соціальні та пенсійні виплати, отримати консультацію стосовно пошуку безвісти зниклих та полонених. Крім цього, там працюють адвокати та психологи (безкоштовно). Зрештою, сім’ї військових можуть туди звернутися з будь-яких питань.

 

Довідково: Офіс працює у робочі дні з 10:00 до 18:00 год., за адресою: м.Львів, вул.Коперника, 17.

Зателефонувати можна за номером +38 068 260 68 15

Головне управління ДМС у Львівській області