Участь УДМС у Житомирській області у нараді з питань оформлення і видачі посвідчення особи на повернення…

Участь УДМС у Житомирській області у нараді з питань оформлення і видачі посвідчення особи на повернення в Україну

Участь УДМС у Житомирській області у нараді з питань оформлення і видачі посвідчення особи на повернення в Україну

Сьогодні, 15 листопада 2022 року, керівництво та працівники УДМС у Житомирській області взяли участь у координаційній нараді ДМС щодо реалізації експериментального проекту з оформлення на території України посвідчення особи на повернення в Україну.

Вчора набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 1201 від 21 жовтня 2022 р. (https://bit.ly/3E9lxzl), якою затверджено Порядок, що визначає процедуру реалізації експериментального проекту щодо оформлення на території України посвідчення особи на повернення в Україну громадянам України, а також особам, визнаним Україною особами без громадянства, які постійно проживають в Україні, що примусово переміщені на територію держави, визнаної Україною державою агресором або державою окупантом.

Під час наради детально обговорено процедуру реалізації експериментального проекту та особливості його впровадження.

Оформлення посвідчення особі (без її присутності) здійснюється ДМС на підставі звернення одного з батьків або іншого законного представника особи у віці до 18 років, одного з батьків, подружжя, повнолітньої дитини, рідного (повнорідного, неповнорідного) брата/сестри або офіційного звернення Мінреінтеграції.

Для оформлення посвідчення законний представник, член сім’ї з подає документи до територіального органу ДМС за місцем звернення.

Оформлення посвідчення здійснюється безоплатно протягом п’яти робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до трьох місяців.

Управління ДМС у Житомирській області