Міграційна служба Донеччини продовжує роботу з підтримки населення на деокупованих територіях

Міграційна служба Донеччини продовжує роботу з підтримки населення на деокупованих територіях

Міграційна служба Донеччини продовжує роботу з підтримки населення на деокупованих територіях

Внаслідок війни рф проти України люди, які опинилися в окупації, певний час перебували у певному інформаційному вакуумі. Окрім реальних небезпек та через руйнування інфраструктури, громадяни перебували і часто продовжують перебувати в надважких умовах – під обстрілами, без світла, інтернету та доступу до новин і будь-якої актуальної інформації, в тому числі – щодо роботи підрозділів Міграційної служби в Донецькій області.

Тому в МВС України розроблено інформаційний вісник для жителів деокупованих територій. На його сторінках міститься важлива інформація про те, куди громадянам звернутися за психологічною допомогою, як здати ДНК для розшуку загиблих родичів, як повідомити про воєнні злочини окупантів та багато інших життєво важливих питань.

Водночас там є докладні роз’яснення щодо роботи підрозділів Міграційної служби, зокрема – інформація про те, як люди на деокупованих територіях можуть відновити втрачені, пошкоджені або знищені паспортні документи, коли та куди звернутися для отримання адміністративних послуг ДМС тощо.

Планується, що інформаційні вісники МВС України друкуватимуться і наповнюватимуться актуальними новинами щомісяця. Сподіваємося, що опублікована у них інформація допоможе мешканцям звільнених регіонів України швидше, безпечніше та комфортніше повернутися до звичного життя.

У жовтні та листопаді спеціалісти Міграційної служби здійснили  прийом громадян міст Святогірська, Лиману, селища Новоселівки та Дробишево.  Під час прийому мешканці зазначених міст зверталися з різноманітними  питаннями стосовно роботи Міграційної служби, зокрема відновлення втрачених документів, вклеювання фотокарточок до паспортів тощо. Спеціалістами Міграційної служби надані консультації і допомога у вирішенні нагальних проблемних питань.

Водночас ми не залишаємо жителів Донеччини без зворотного зв’язку. Консультації щодо питань відновлення  паспортних документів можливо отримати у спеціалістів Покровського відділу ГУ ДМС у Донецькій області (м. Покровськ, вулиця У. Кармелюка, 2) який здійснює надання наступних адміністративних послуг:

  • продовження строку дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон, термін дії якого закінчився;
  • внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон інформації щодо неповнолітніх дітей;
  • вклеювання до паспорта громадянина України, зразка 1994 року фотокартки по досягненню відповідного віку.

Звертаємо увагу, що отримати інформацію стосовно роботи ГУ ДМС у Донецькій області можливо за контактним номером телефону +380 (95) 538 57 03, часи роботи з 8:00 до 17:00.

               Працюємо заради перемоги. Слава Україні!

Головне управління ДМС у Донецькій області