У Золотоноші провели нараду з питань реєстрації місця проживання

У Золотоноші провели нараду з питань реєстрації місця проживання

У Золотоноші провели нараду з питань реєстрації місця проживання

Начальником Золотоніського відділу УДМС у Черкаській області Євгенієм ОЗІРСЬКИМ ініційована та проведена нарада з керівниками ЦНАП та уповноваженими особами з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання Золотоніського району та м. Золотоноша. Метою зустрічі стало обговорення дотримання органами реєстрації Золотоніщини законодавства з питань реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання та порядку передачі електронної інформації з реєстру територіальної громади до відомчої інформаційної системи (ВІС) ДМС.

Євгеній ОЗІРСЬКИЙ наголосив на необхідності тісної співпраці та взаємодії працівників ЦНАП та органів реєстрації з уповноваженими органами ДМС щодо наповнення реєстру територіальної громади та передачі відповідної інформації до ВІС ДМС. Саме це є передумовою швидкої та якісної обробки інформації органами місцевого самоврядування та міграційною службою.

Присутнім нагадали, що з 01 квітня 2021 року інформацію про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб органи реєстрації передають ДМС виключно в електронній формі.

Було зазначено, що сформувати витяг про місце проживання стало можливим у застосунку «Дія» завдяки спільним напрацюванням Державної міграційної служби України та Міністерства цифрової трансформації України. Витяг міститиме наявну у відомчій інформаційній системі ДМС інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Витяг з «Дії» громадяни можуть пред’явити під час отримання адміністративних послуг.

Управління ДМС у Черкаській області