Міграційна служба та ЦНАП м. Черкаси удосконалюють співпрацю

Міграційна служба та ЦНАП м. Черкаси удосконалюють співпрацю

Міграційна служба та ЦНАП м. Черкаси удосконалюють співпрацю

В Управлінні ДМС у Черкаській області провели нараду з працівниками департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Управління ведення реєстру територіальної громади, місця проживання та оформлення біометричних документів Черкаської міської ради. Метою заходу стало удосконалення співпраці установ, передбаченої Порядком електронної інформаційної взаємодії між інформаційно-комунікаційними системами та передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 року № 265.

Декларування/реєстрація місця проживання (перебування), зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), зміна місця проживання (перебування), скасування декларування/реєстрації місця проживання (перебування) особи здійснюється органом реєстрації відповідної територіальної громади.

Відомості про реєстрацію місця проживання (перебування) вносяться до реєстру територіальної громади, сформована інформація про реєстрацію місця проживання (перебування) особи передається до відомчої інформаційної системи (ВІС) ДМС з подальшою передачею інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

На підставі відомостей, що містяться у відомчій інформаційній системі ДМС, особам видається витяг із реєстру територіальної громади. Для цього необхідно звернутися до органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг. В електронній формі витяг формується засобами Порталу Дія, зокрема й мобільного застосунку Дія.

Зазначимо, що громадянин України та іноземець чи особа без громадянства, які на законних підставах постійно або тимчасово проживають на території України, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття із зареєстрованого місця проживання та прибуття до нового місця проживання (перебування) зареєструвати його. Зареєструвати місце проживання новонародженої дитини необхідно протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

ДМС та її територіальні органи здійснюють контроль за дотриманням органами реєстрації вимог законодавства з питань декларування/реєстрації місця проживання. Тісна співпраця установ сприятиме оперативному опрацюванню запитів та актуалізації інформації про реєстрацію місця проживання жителів Черкаської міської територіальної громади.

Управління ДМС у Черкаській області