Щодо строків звернення громадян рф для обміну посвідки на тимчасове проживання

Щодо строків звернення громадян рф для обміну посвідки на тимчасове проживання

Щодо строків звернення громадян рф для обміну посвідки на тимчасове проживання

Нагадуємо, що 09.11.2022 набирала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 01.11.2022 № 1232 “Деякі питання надання Державною міграційною службою адміністративних послуг в умовах воєнного стану”, якою визначено особливості надання територіальними органами та підрозділами ДМС адміністративних послуг громадянам рф у період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення або скасування або до набрання чинності закону щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов'язаних з державою-агресором.

У зв'язку з цим, відповідно до пункту 2 Постанови, якщо строк звернення за обміном посвідки на тимчасове проживання настав у період з 24 лютого 2022 року до 9 листопада 2022 року, такі особи повинні протягом 30 днів (по 8 грудня включно) звернутися за обміном посвідки на тимчасове проживання. Після 8 грудня прийом заяв про обмін посвідки на тимчасове проживання, буде здійснюватися не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення строку дії посвідки.

Громадянам рф, які проживають на території обслуговування району необхідно звернутися із заявою про обмін посвідки на тимчасове проживання у встановлені Постановою терміни.

Громадяни рф, у яких припинилися підстави для перебування на території України, у разі їх невиїзду з України підлягають притягненню до адміністративної відповідальності на підставах та в порядку, визначених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Управління ДМС у Житомирській області