Правова допомога для українських біженців та іноземців у сфері документування

Правова допомога для українських біженців та іноземців у сфері документування

Правова допомога для українських біженців та іноземців у сфері документування

Сьогодні керівництво міграційної служби Львівщини зустрілися з представниками Норвезької ради у справах біженців (NRC) та радницею голови ЛОВА Галиною БОРДУН.

Обмін інформацією між сторонами відбувся щодо питань оформлення паспортів громадянина України (ID-картка, закордонний паспорт) для внутрішньо-переміщених осіб та тих українських біженців, які перебувають за кордоном. 

Не менш важливим питанням є також документування міграційною службою іноземних громадян: видача посвідок на тимчасове чи постійне місце проживання.

Крім цього, начальник Юрій ТАТОМИР розповів про роль та місце експериментального проєкту, що передбачає видачу документів на повернення в Україну, а також про інформаційне наповнення офіційного сайту ДМС та роботу “Гарячої лінії” міграційної служби Львівської області.

«Зараз ми напрацьовуємо план на 2023 рік щодо активного міжнародного співробітництва. Сподіваємося, що наступного року матимемо можливість разом із вами організувати поїздку за кордон з метою обміну досвідом у сфері міграції», - підкреслив керівник установи та подякував за співпрацю.

 

Довідково: NRC розпочала свою діяльність в Україні з 2014 року. З того часу організація надала допомогу для понад 700 000 осіб в охоплених конфліктом східних регіонах. Організація підтримує людей, які живуть на сході країни, гарячих точках, водночас підтримує внутрішньо переміщених осіб з усієї України в західних областях.

Першочергово організація надає допомогу в таких напрямках: правова допомога, продовольча безпека та життєзабезпечення, житло, вода, санітарія та гігієна, а також підтримка колективних центрів ВПО.

Головне управління ДМС у Львівській області