Примусове видворення громадянина Республіки Азербайджан

Примусове видворення громадянина Республіки Азербайджан

Примусове видворення громадянина Республіки Азербайджан

Під час проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері співробітниками міграційної служби у Тернопільській області спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області виявлено громадянина Республіки Азербайджан, який проживав на території нашої держави без законних на те підстав.

У результаті перевірки наявних у іноземця документів встановлено, що працівниками міграційної служби у Тернопільській області ще у вересні 2020 року за порушення міграційного законодавства притягнуто його до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КупАП, прийнято рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни та зобов’язано покинути територію України у відповідний термін. Дане рішення іноземним громадянином не було виконано, жодних заходів щодо виїзду встановлений термін за межі України не вживав.

29 листопада 2022 року Тернопільським міськрайонним судом адміністративний позов УДМС у Тернопільській області до громадянина Республіки Азербайджан про примусове видворення за межі України було задоволено.

Відтак, 1 грудня 2022 року з метою належного контролю виконання рішення про примусове видворення працівниками міграційної служби в Тернопільській області спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області здійснено супровід до пункту пропуску «Мамалига» та в рамках співпраці із Держприкордонслужбою забезпечено його повернення у країну походження.

Управління ДМС у Тернопільській області