Допомога дітям війни: керівник міграційної служби Львівщини взяв участь у відкритті Консультаційного…

Допомога дітям війни: керівник міграційної служби Львівщини взяв участь у відкритті Консультаційного центру Омбудсмена з прав людини

Допомога дітям війни: керівник міграційної служби Львівщини взяв участь у відкритті Консультаційного центру Омбудсмена з прав людини

Консультаційний центр має стати комунікаційним майданчиком, в якому органи державної влади, представники громадського сектора зможуть співпрацювати для того, щоб оперативно вирішити питання, що стосуються реалізації, захисту та поновлення прав дітей.

За словами представниці Омбудсмена з прав людини у західному регіоні Світлани СЕМЧИШИН, повномасштабне вторгнення росії вплинуло на те, що в Україні збільшилася кількість дітей та сімей з дітьми, які потрапили в складні обставини – дітей розлучають з батьками, примусово депортують, вони зникають безвісти і отримують травми внаслідок війни.

Начальник Головного управління ДМС у Львівській області Юрій ТАТОМИР підкреслює: “Якщо батькам чи родичам, які звернулися у Консультаційний центр потрібна допомога у вирішенні питань оформлення документів, що посвідчують особу - працівники міграційної служби та я, як керівник, допоможемо їм. Тим більше, нещодавно запроваджено оформлення посвідчення на повернення в Україну, яке актуальне для осіб, що зараз перебувають незаконно у росії чи білорусі”.
Додамо, в Україні такі центри вже працюють у Києві та Хмельницьку. У Львові він розміщений у Львівській обласній військовій адміністрації. Приміщення центру є дружнім до дитини, тут облаштована спеціальна окрема кімната з іграшками та іграми для дозвілля й розвитку.

Головне управління ДМС у Львівській області