Росіянина та громадянина Азербайджану, який змінив паспорт, щоб потрапити в Україну, примусово…

Росіянина та громадянина Азербайджану, який змінив паспорт, щоб потрапити в Україну, примусово повернули до країн походження

Росіянина та громадянина Азербайджану, який  змінив паспорт, щоб потрапити в Україну, примусово повернули до країн походження

12 грудня, з метою контролю за виконанням рішень про примусове повернення та недопущення повторних правопорушень, працівники відділу протидії нелегальній міграції Управління міграційної служби Запорізької області спільно із працівниками УМП ГУНП здійснили супровід двох іноземців – громадянина рф та Республіки Азербайджан - до міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Могилів - Подільський - Отач».

Як з’ясували міграційники, обидва іноземці не вперше порушують міграційне законодавство і не мають наміру самостійно покидати територію Україну.

Так, 44-річний громадянин Азербайджану був виявлений працівниками Хортицького відділу міграційної служби 24 листопада. Незважаючи на попередньо встановлену заборону в’їзду на територію України до 2029 року – іноземець умисно змінив свої анкетні дані та здійснив в’їзд в Україну в серпні 2021 року за паспортом громадянина Азербайджану на нове ім’я.

Працівниками міграційної служби було оперативно встановлено його особу та з’ясовані факти попередніх неодноразово допущених цим громадянином порушень правил перебування в Україні у 2020-2021 роках.

Стосовно іноземця за порушення правил перебування в Україні та умисне невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну працівниками міграційної служби було складено протокол про адміністративне правопорушення, накладений штраф та прийнято рішення про примусове повернення і заборону в’їзду в Україну до 2039 року.

Що стосується 34-річного росіянина , то громадянин сусідньої держави перебував в Україні незаконно з 2011 року, переховуючись по селам Запорізької області. 7 грудня цього року Дніпровським відділом у м. Запоріжжі УДМС у Запорізькій області у відношенні росіянина було прийнято рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни.

Управління ДМС у Запорізькій області