На Волині відбулись міжнародні навчання щодо надання допомоги постраждалому населенню України в…

На Волині відбулись міжнародні навчання щодо надання допомоги постраждалому населенню України в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні

На Волині відбулись міжнародні навчання щодо надання допомоги постраждалому населенню України в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні

16 грудня на міжнародному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» у рамках навчань відбулось засідання міжвідомчого координаційного штабу, під час роботи якого відпрацьовано основні дії підрозділів Держприкордонслужби, ДСНС України, Національної поліції, Державної міграційної служби, органів місцевої влади, гуманітарних волонтерських організацій у разі ескалації збройного конфлікту з росією та виникнення масового скупчення населення поблизу державного кордону України.

Співробітники Міграційної служби Волині надали учасникам навчань інформацію про технічні можливості ідентифікації і документування громадян, продовження строку дії документів, а також про зміни у законодавстві зумовлені воєнним станом, які дозволяють перенаправлення виготовлених документів за кордон.

У навчаннях взяли участь також керівний склад управління Державної пожежної охорони Люблінського воєводства Республіки Польща.

Рятувальники ГУ ДСНС у Волинській області розгорнули наметове містечко, роботу якого буде забезпечено для надання допомоги населенню, яке вимушено переміщується до країн ЄС. До його складу входять місце роботи міжвідомчого штабу, пункт надання консультативної допомоги, пункт надання медичної та психологічної допомоги, пункт відпочинку та обігріву, намет для прийому їжі, гарячих напоїв та питної води.

Навчання відбулись на високому організаційному рівні, дозволили визначити можливі проблемні питання та шляхи їх вирішення у випадку виникнення.

Управління ДМС у Волинській області