Посланці Миколая завітали до чернівецької малечі

Посланці Миколая завітали до чернівецької малечі

Посланці Миколая завітали до чернівецької малечі

Ви бува не знаєте, як жестовою мовою буде «Україна»? Ось і ми донедавна не знали, доки педагоги Чернівецького навчально-реабілітаційного центру № 1 для дітей з вадами слуху не розповіли: спочатку треба розправити умовного вуса й потім над відкритою лівою долонею провести правою рукою широке коло. У перекладі з мови символів на українську це означає: козаки, що тримають довкруж себе землю…

Війна змінила в нашому житті багато що, але завдяки «козакам, що тримають довкруж себе землю», ми сьогодні можемо спокійно працювати та навіть тихенько, без зайвих пишнот та феєрверків, святкувати.

Як от День Святого Миколая, приміром, який щороку не минає для працівників УДМС у Чернівецькій області без відвідування підшефного навчального закладу. Традиційно буковинські міграційники приносять вихованцям школи гостинці та дарують новорічну казку. Але цьогоріч чимало наших «братчиків вовчиків», «зайчиків» та «котенят» пішли через чарівний ліс за тридев’ять земель битися з драконом. Тож довелося просто обмежитися привітаннями, даруванням солодощів та побажанням мирного Нового року.

Окремий подарунок отримала 14-річна Гргурінович Неда, чию творчу роботу «Мрія» відібрало журі конкурсу дитячого малюнка «Я в безпеці з МВС». Для розвитку творчих талантів міграційники подарували дівчинці набори для малювання.

Малеча у відповідь показала невеличкий імпровізований концерт, під час якого гостей незмінно зворушує щирість та безпосередність юних артистів. Особливо розчулили усіх слова віршу, в якому дитина просить у Святого не цукерок та іграшок, а перемоги для України та мирного неба над головою…

Управління ДМС у Чернівецькій області