Батько Героя України Андрія Люташина отримав нову посвідку на проживання

Батько Героя України Андрія Люташина отримав нову посвідку на проживання

Батько Героя України Андрія Люташина отримав нову посвідку на проживання

29 грудня у Головному управлінні ДМС у Закарпатській області керівник Ігор Михайлишин та заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський подякували Олександру та Людмилі Люташиним за сина Героя.

Андрій Люташин, військовий льотчик з Мукачева, учасник групи пілотів «Привиди Києва»,  загинув 8 березня 2022 року поблизу столиці. Він скерував свій підбитий літак у бік колони окупантів та ціною власного життя зупинив російських загарбників на підступах до Києва. Нагороджений  орденом «Золота Зірка» (посмертно).

Герой України виріс у родині військових. Мама Людмила Володимирівна – українка, працювала з авіатехнікою. Батько Олександр Петрович - колишній військовий льотчик, громадянин росії. З  2008 року документований посвідкою на постійне проживання в Україні. Вручаючи новий біометричний дозвільний документ на проживання замість непридатного, очільник міграційної служби висловив глибоку вдячність батькам за сина-патріота.

«Для мене велика честь потиснути Вам руку, допомогти хоча б  тим, щоб документи були в порядку та не створювали побутових незручностей. Дякую за те, що продовжуєте допомагати наближати нашу Перемогу», - сказав Ігор Михайлишин.

Нещодавно подружжя Люташиних купили та передали на передову дрон, який назвали позивним сина «Лютік». 

Головне управління ДМС у Закарпатській області