До послуг територіальної громади на Івано-Франківщині відкрили найсучасніший підрозділ міграційної…

До послуг територіальної громади на Івано-Франківщині відкрили найсучасніший підрозділ міграційної служби

До послуг територіальної громади на Івано-Франківщині відкрили найсучасніший підрозділ міграційної служби

 Повітряна тривога у зв’язку з черговим масованим ракетним нападом ворога на цивільну інфраструктуру в Україні лише на годину відтермінувала приємну подію у місті Надвірній на Івано-Франківщині. Щойно пролунав сигнал про відбій повітряної тривоги, як священники освятили нове приміщення відділу міграційної служби.

В УДМС в Івано-Франківській області щороку в котромусь з територіальних підрозділів кардинально змінюють обстановку, дедалі покращуючи умови праці та обслуговування громадян. Цього ж разу відзначили входини в окремий адміністративний будинок.

Позаду організаційні, фінансові і ремонтно-будівельні питання, наполегливість і завзятість керівництва УДМС в області. А ще – добра комунікація з усіма, хто повірив, сприяв і допоміг у реалізації цього проекту. Керівник міграційної служби Івано-Франківщини Сергій Саїв, як кажуть, жив цією ідеєю декілька років. Але сталося так, що утілити мрію вдалося у найнесприятливіший – воєнний час.

- "Спільно ми зробили важливу справу. Тут було закинуте приміщення крамниці з 90-х років. Якби не старі фотографії цього приміщення, то ніхто б не повірив у те, як можна змінити будову і прилеглу територію. Відтепер до послуг громади сучасний і комфортний комплекс для надання громадянам адміністративних послуг, зручний і в оптимальному місці. Думаю, що один з найкращих в Україні і зразковий відповідно до вимог часу. На нього віддавна чекали люди і саме на такі умови праці заслуговує потужний колектив Надвірнянського відділу міграційної служби" - сказав Сергій Саїв під час події.

Відкривали нове приміщення без пафосу, зате з участю всіх, хто вболівав за успіх задуму. Тим часом відвідувачі вже отримували послуги.

Міграційна служба Івано-Франківщини мала повну підтримку керівництва ДМС України і особисто Голови ДМС Наталії Науменко. Була добра підтримка, сприяння і допомога від міського голови і депутатського корпусу Надвірнянської міської територіальної громади.

- Те, що зроблено, залишиться і слугуватиме людям на майбутні десятиріччя. Тим паче, що цей відділ може стати добрим прикладом для побудови аналогічних в інших регіонах України, - відзначив заступник голови ДМС Іван Двойленко. А, судячи з того, що на запрошення на новосілля охоче відгугнувся керівник УДМС у Тернопільській області Ярослав Давибіда, то будуть подібні приємні події і в сусідній області.

Натомість мер Надвірної Зіновій Андрійович, вітаючи колектив міграційної служби з новосіллям, вже відтепер поділився своїми думками про дедалі ширші можливості сервісного обслуговування громадян за участі міграційної служби. І судячи з того, що реалізовано один проект, то буде продовження.

Звичайно, усі ми вдячні нашим хоробрим воїнам-захисникам, які не тільки знищують і виганяють рашистів з української землі, але й зміцнюють нашу віру у перемогу, дають можливість працювати для задоволення потреб населення.

Надвірнянський відділ, який очолює Михайло Рубінський, – один з провідних територіальних підрозділів міграційної служби з двома центрами надання послуг – у Богородчанах і власне у Надвірній. Підрозділ забезпечений найсучаснішим цифровим обладнанням, персонал досвідчений і кваліфікований. У цьому році працівники відділу оформили понад 24 тисячі паспортних документів. Показовою є й економічна продуктивність його діяльності. За надання адміністративних послуг у державний та місцевий бюджети перераховано 8 мільйонів 866 тисяч гривень.

Управління ДМС в Івано-Франківській області