В Новому році буковинські міграційники виявили «нелегала» з Азербайджану

В Новому році буковинські міграційники виявили «нелегала» з Азербайджану

В Новому році буковинські міграційники виявили «нелегала» з  Азербайджану

Громадян Грузії та Таджикистану, які перевищили передбачені законодавством терміни перебування на території України і ухилялися від своєчасного виїзду, виявили працівники Чернівецького та Сторожинецького відділів УДМС у Чернівецькій області впродовж останніх тижнів минулого року. Іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про їх примусове повернення до країн походження.

За цей період в Сокирянах та Хотині виявлено також громадян Молдови та рф, які проживали за недійсними документами та без жодних документів, що посвідчують особу і легалізують перебування іноземців в Україні. Обох порушників оштрафовано, по епізоду в Сокирянському районі за ст. 205 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто місцевого мешканця, громадянина України. За несвоєчасну реєстрацію іноземного гостя йому довелося сплатити штраф.

Водночас вже перші дні нового 2023 року в обласному центрі міграційники виявили громадянина Азербайджану, який не поспішав повертатися на батьківщину після завершення передбаченого законом терміну перебування на території України. Іноземцю довелося сплатити чималий штраф згідно ч. 1 ст. 203 КУпАП та примусово повернутися додому за приписом ДМС.

Управління ДМС у Чернівецькій області