УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Управлінні ДМС у Сумській області підсумували роботу в напрямку протидії та виявлення корупції…

В Управлінні ДМС у Сумській області підсумували роботу в напрямку протидії та виявлення корупції за 2022 рік

В Управлінні ДМС у Сумській області підсумували роботу в напрямку  протидії та виявлення корупції за 2022 рік

З метою дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині фінансового контролю, Управлінням вжито вичерпних заходів щодо своєчасносного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларацій) державними службовцями УДМС у Сумській області.

Всі суб’єкти декларування поінформовані щодо особливостей кампанії декларування 2022 року в умовах правового режиму воєнного стану.

Окремо, з суб’єктами декларування проведено роз’яснювальну роботу щодо кримінальної та адміністративної відповідальності за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання чи несвоєчасне подання без поважних причин декларацій.

Для забезпечення виконання вимог антикорупційного законодавства в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції працівникам Управління,  протягом звітного періоду, систематично надавалась методична та консультаційна допомога щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів.

Усім новопризначеним державним службовцям, під час проведення занять, доведенно інформацію щодо обмежень спільної роботи близьких осіб.

У січні, квітні, липні, жовтні та грудні 2022 року опрацьовано та узагальнено інформацію про близьких осіб працівників Управління, які працюють в системі ДМС України.

Протягом 2022 року випадків виникнення конфлікту інтересів серед працівників Управління не встановлено.

На постійній основі працівниками Управління забезпечено проведення моніторингу повідомлень в ЗМІ та на інтернет сайтах щодо виявлення інформації про корупційні або повʼязані  з корупцією правопорушення.

У звітному періоді фактів, що могли б свідчити про порушення антикорупційного законодавства працівниками Управління не встановлено.

З метою усунення виявлених корупційних ризиків у діяльності Управління, запроваджено системний контроль за розміщенням повної та актуальної інформації про порядок отримання адмінпослуг на інформаційних стендах структурних та структурних (територіальних) підрозділів та відомостей про канали зв’язку з Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Державної міграційної служби України, керівним складом служби, головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Управління та номером телефону «гарячої лінії» УДМС у Сумській області.

На виконання наказу ДМС № 6 від 18.01.2022 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», в апараті ДМС, територіальних органах ДМС, підприємствах та установах, що належать до сфери управління ДМС», з метою створення належних умов для повідомлення про можливі корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення з боку працівників, в Управлінні забезпечено функціонування внутрішнього каналу повідомлення через який викривач здійснює повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції». Зазначену інформацію доведено до відома усіх працівників Управління під підпис. Номер телефону внутрішнього каналу розміщений на інформаційних стендах структурних та структурних (територіальних) підрозділів Управління та на сайті ДМС України, а саме на сторінці Управління Державної міграційної служби України в Сумській області. Повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» в діях працівників Управління, від викривачів протягом 2022 року не надходило.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Управління протягом 2022 року під час проведення перевірок виконання антикорупційних заходів та дотримання антикорупційного законодавства у структурних (територіальних) підрозділах Управління проводилась роз’яснювальна робота з питань дотримання антикорупційного законодавства, співробітникам доводилася інформація щодо статистики фактів скоєння кримінальних правопорушень працівниками системи ДМС протягом поточного року, проводилися навчання відповідного спрямування.

Окрім того, у 2022 році, в Управлінні проведено 3 перевірки достовірності відомостей про застосування заборон, передбачених Законом України «Про очищення влади».

Також, вживались заходи, спрямовані на проведення профілактики корупційних правопорушень. Загалом, проведено 8 заходів загальної профілактики правопорушень, пов’язаних із здійсненням службової діяльності та 2 заходи індивідуальної профілактики правопорушень.

Разом з цим, забезпечено своєчасний та об’єктивний  розгляд 3 звернень громадян про можливі корупційні дії працівників Управління. Проведеними перевірками, в діях працівників Управління фактів порушень антикорупційного законодавства не встановлено.

Протягом звітного періоду працівники Управління взяли участь у 174 навчаннях з питань запобігання та виявлення корупції, в т.ч. практичних аспектів етичної поведінки державних службовців та доброчесності, з них: за загальними професійними сертифікатними програмами - 18, за загальними короткостроковими програмами – 37; шляхом самоосвіти (проходження онлайн навчання, вебінарів, тренінгів, тощо)  -  у 119 навчаннях.

Вцілому, протягом 2022 року відносно працівників Управління фактів порушень антикорупційного законодавства не встановлено.

До кримінальної, адміністративної, дисциплінарної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства працівники Управління не притягувались.

Питання стану виконання антикорупційного законодавства та ефективності реалізації заходів, спрямованих на запобігання корупції перебуває на постійному особистому контролі начальника Управління та на постійній основі включено до порядку денного нарад та навчань в Управлінні.

Управління ДМС у Сумській області