Результати роботи УДМС України у Рівненській області в напрямі документування іноземців та осіб…

Результати роботи УДМС України у Рівненській області в напрямі документування іноземців та осіб без громадянства

Результати роботи УДМС України у Рівненській області в напрямі документування іноземців та осіб без громадянства

Міграційна служба Рівненщини, не припиняючи роботу в умовах воєнного стану, продовжує надавати адміністративні послуги, у тому числі іноземцям та особам без громадянства, які проживають чи перебувають  на території області.

Станом на 1 січня 2023 року в області зареєстровано 3882 іноземці та особи без громадянства, 317 з яких – за посвідками на тимчасове проживання.

У порівнянні з 2021 роком кількість іноземців, що зверталися по питанню отримання чи обміну посвідок на постійне та тимчасове проживання зменшилась майже наполовину. У 2022 році посвідками на постійне проживання документовано 124 іноземці, проте 246 – у 2021. На тимчасове проживання, у тому числі в порядку обміну, посвідки у 2021 році отримали 546 іноземців, у 2022 – 291.

Найбільшу кількість тимчасово проживаючих іноземців становлять ті, хто має чоловіка чи  дружину громадянина України  - 155, отримали дозвіл на працевлаштування  - 79 та студенти, що навчаються у ВНЗ Рівненщини – 40.

Також чисельно збільшилась нова категорія іноземців, які звертаються до міграційної служби. Це волонтери, які прибувають з різних країн світу допомогти Україні у запеклій війні з агресором. Ми вдячні за підтримку і посильну допомогу.

Принагідно хочемо повідомити, що у період дії воєнного стану посилилися заходи безпеки, пов’язані з перевіркою видів діяльності та місць перебування, у тому числі, іноземців. При цьому не виключені випадки, що від імені працівників міграційної служби можуть діяти шахраї. Будьте пильними і про підозрілі факти повідомляйте на гарячу лінію УДМС за телефоном (0362) 67-95-45.

Управління ДМС у Рівненській області