Про зміни у Порядку пересилання закордонного паспорта за фактичним місцем перебування заявника

Про зміни у Порядку пересилання закордонного паспорта за фактичним місцем перебування заявника

Про зміни у Порядку пересилання закордонного паспорта за фактичним місцем перебування заявника

Військова агресія російської федерації призвела до масової міграції громадян України  як в її межах, так і за кордон.

Багато з людей, в результаті переміщення в більш безпечні місця,  залишилися  без паспортних документів. Велика їх кількість подавали заяви на поновлення чи оформлення документів у міграційній службі нашої області.

Та подальше внутрішнє переміщення людей призвело до того, що на сьогодні гостро стоїть питання щодо можливості отримання заявниками виготовлених паспортних документів не за місцем подання відповідної заяви-анкети. А особливо – це стосується тих громадян, які зараз перебувають за кордоном як біженці від російської агресії.

Саме тому, постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 р. № 1220 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України» врегульовано питання щодо пересилання за зверненням заявника оформлених паспортних документів від одного територіального органу/територіального підрозділу ДМС до іншого на території України, а також до закордонних дипломатичних установ або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС для їх видачі.

Зокрема, внесено зміни до Порядку оформлення , видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 травня 2014 року № 152, щодо організації видачі закордонною дипломатичною установою паспорта громадянина України, оформленого територіальним підрозділом/територіальним органом ДМС, шляхом надсилання цих документів через Міністерство закордонних справ України             

Детально про особливості видачі паспорта для виїзду за кордон у період дії воєнного стану або на період карантину за посиланням.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області