У Новоселиці встановили особу вимушеної переселенки та видали їй паспорти

У Новоселиці встановили особу вимушеної переселенки та видали їй паспорти

У Новоселиці встановили особу вимушеної переселенки та  видали їй паспорти

Донеччанка Олена Кривоспицька не з доброї волі була вимушена покинути власний дім й рідне місто та тікати від «освободітєлєй» світ за очі. На Буковині молода жінка опинилася з паспортом громадянина України у вигляді книжечки та свідоцтвом про народження. Тобто, сучасних паспортів, оформлених засобами ЄДДР, у вимушеної переселенки не було. Тому підтвердження особи на підставі паперових документів для такої категорії заявників, як пані Олена, містило для працівників Новоселицького відділу УДМС певні ускладнення.

На щастя, мати Олени була документована паспортом, що містить безконтактний електронний носій, тож її особа жодних сумнівів у міграційників не викликала. Саме тому мама нашої героїні стала основним опитувачем під час процедури встановлення особи за участі кількох свідків.

Врешті, коли з формальностями було завершено і особу офіційно встановлено, жінка отримала змогу оформити паспорт громадянина України у вигляді ID- картки та згодом на його підставі – паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Відновлення документів та повернення у легальне юридичне поле дозволить пані Олені невдовзі вирушити за кордон та облаштувати своє життя за межами країни до завершення воєнного стану.

Управління ДМС у Чернівецькій області