Паспорт для Іллі з Маріуполя: не дитяча історія війни

Паспорт для Іллі з Маріуполя: не дитяча історія війни

Паспорт для Іллі з Маріуполя: не дитяча історія війни

«Я буду лікарем! Буду життя рятувати!» -  серйозно відповідає десятирічний Ілля Матвієнко  керівнику міграційної служби Закарпаття Ігорю Михайлишину. І з дитячою безпосередністю одразу роздивляється подарунок – улюблене Лего.

Сьогодні він разом з бабусею отримав закордонний паспорт, який необхідний для проходження реабілітації за кордоном, в Італії або Латвії. 

Ілля перший з  примусово вивезених рашистами українських дітей, кого вдалося повернути додому, до рідних. За його порятунком стежила вся країна.

Майже місяць хлопчик прожив під обстрілами у рідному Маріуполі. Там втратив маму та отримав поранення. У лікарні в окупованому Донецьку йому навіть хотіли ампутувати ногу. Для порятунку онука бабусі Олені Миколаївні, яка проживає в Ужгороді, довелося тиждень добиратися до Донецька, перетнути чотири кордони. Свій 10-ий день народження Ілля зустрів уже в Києві, в «Охматдиті», де його прийшов привітати і Президент України. Там хлопчик переніс ще декілька операцій. І, найголовніше, знову став на ноги.

Сьогодні Ілля навчається в одній з ужгородських шкіл і знову вчиться жити звичайним життям школяра. Тож Ігор Михайлишин побажав йому здоров’я і здійснення мрій у мирній переможній Україні.

Головне управління ДМС у Закарпатській області