На Буковині встановили особу майбутнього військового

На Буковині встановили особу майбутнього військового

На Буковині встановили особу майбутнього військового

Відсутність документів, які засвідчують особу та підтверджують громадянство України, мешканцю с. Новоселиця Дністровського району Чернівецької області Олексію до 18 років ніяк не дошкуляла. Хлопець не бачив в тому ні жодної проблеми, аж поки в країні не трапилося 24 лютого 2022 року.

Бажання захищати батьківщину спонукало його звернулися до підрозділу міграційної служби за місцем проживання – Кельменецького відділу УДМС у Чернівецькій області із заявою про оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Процедура встановлення особи забрала у співробітників міграційної служби певний час, адже довелося робити запити до сільської ради за місцем проживання, інших органів влади. Висновок за результатами проведення процедури встановлення особи став підставою для оформлення бажаного документа.

Нагадаємо, що перший паспорт громадянина України оформляється безкоштовно в звичайному режимі, що в умовах воєнного стану може означати до двох місяців очікування готового документа.

Після завершення усіх необхідних процедур виготовлену ID-картку Олексію вручив начальник Кельменецького відділу УДМС у Чернівецькій області Анатолій Гончар. Отримавши документ, юний кельменчанин вступив до лав ЗСУ для проходження служби за контрактом.

Хочеться щиро побажати йому повернутися додому живим та неушкодженим та з Перемогою для України.

Управління ДМС у Чернівецькій області