Міграційники відвідали заклади освіти Житомирщини: розказали про оформлення ID-карти

Міграційники відвідали заклади освіти Житомирщини: розказали про оформлення ID-карти

Міграційники відвідали заклади освіти Житомирщини: розказали про оформлення ID-карти

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань паспортизації серед сучасної молоді є вкрай важливою у контексті формування свідомого відповідального громадянина.

УДМС нагадує про своєчасність оформлення та належний стан документів та з цією метою систематично практикує зустрічі із дирекцією та учнями загальноосвітніх навчальних закладів  Житомирської області.

Начальником Овруцького відділу Сергієм Кабаченком проведено зустріч із директором Овруцького професійного ліцею Миколою Степанчуком, на якій обговорено  напрямами роботи Державної міграційної служби України, представлено загальний перелік адміністративних послуг та описано особливості їх надання. За результатами бесіди керівники окреслили перспективу подальшої співпраці.

Начальник Бердичівського відділу Наталія Паламарчук спілкувалася із керівником Управління освіти і науки Бердичівської міської ради Валентиною Адаменко з питань надання адміністративних послуг міграційною службою.

Окрім того, Наталія Паламарчук провела зустріч з учнями Бердичівської гімназії № 8, на якій було роз’яснено порядок оформлення ID, повідомлено про комплексну послугу ‒ одночасне оформлення першого паспорта та реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків та можливість одночасного оформлення ID та закордонного паспорта.

Учні ознайомилися із можливістю використання електронних сервісів та застосування цифрового паспорту за допомогою мобільного додатку «Дія».

Школярі виявили активність, інтерес та ініціативу у спілкуванні із фахівцем.

УДМС у Житомирській області акцентує увагу на значенні головного документа громадянина України та наголошує на своєчасному його оформленні.

Управління ДМС у Житомирській області