На Буковині примусово повернуть п’ятьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть п’ятьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть п’ятьох неврегульованих мігрантів

Невеличка сімейна сага, що завершилася примусовим поверненням на батьківщину громадянки Узбекистану, нагадує відому українську народну казку, в якій «Дідо ухопився за ріпку, бабка за діда, внучка за бабку …» і далі за списком. Ось тільки в результаті родина отримала на руки … припис міграційної служби про виїзд порушниці міграційного законодавства до країни походження та чималу діру в сімейному бюджеті після сплати усіх штрафів.

Син вказаної особи документований посвідкою на постійне проживання на підставі шлюбу з українкою. Однак мати іноземця, яка навідувала молоду інтернаціональну родину, забула про всі правила гостинності та порушила терміни перебування на території України.

Неврегульовану мігрантку виявили чернівецькі міграційники під час перевірки в обласному центрі місць ймовірного перебування іноземців та ОБГ. Жінку оштрафовано відповідно до вимог ч.1 ст. 203 КУпАП та зобов’язано у визначені терміни самостійно покинути Україну.

За «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла…» за ст. 206 КУпАП оштрафовано також приймаючу сторону. Сумарно родині довелося сплатити до державного бюджету штрафів розміром в кілька прожиткових мінімумів.

Окрім того, працівниками Заставнівського, Чернівецького, Глибоцького та Кельменецького відділів УДМС у Чернівецькій області виявлено громадян Латвії, Румунії, рф та Італії, які порушили терміни перебування в Україні та ухилялися від своєчасного виїзду. Усіх іноземців оштрафовано та зобов’язано примусово повернутися до країн походження.

В Глибоці та Кельменцях за ст.ст. 205 та 206 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто також приймаючу сторону – місцевих мешканців, які надали іноземцям житло та не забезпечили їх своєчасну реєстрацію місця проживання відповідно до визначної законом процедури.

Управління ДМС у Чернівецькій області