На Буковині оштрафовано громадянку України та п’ятьох іноземців

На Буковині оштрафовано громадянку України та п’ятьох іноземців

На Буковині оштрафовано громадянку України та п’ятьох  іноземців

Порушення вимог міграційного законодавства передбачає адміністративну відповідальність не лише для громадян інших держав, а й для українців, які запрошують в країну іноземців, надають своїм гостям житло, роботу, різні послуги, реєструють їхнє місце проживання тощо. За різними статтями КУпАП, розміри адміністративних стягнень за такі порушення можуть складати від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Так, в Чернівцях громадянка України вимушена сплатити штраф за несвоєчасну реєстрацію місця проживання свого чоловіка, громадянина Молдови. Раніше на її чоловіка чернівецькими міграційниками також було накладено аналогічне адміністративне стягнення, що було сплачено.

Чималий штраф за порушення вимог реєстрації місця проживання іноземців Україні сплатив також громадянин Народної Республіки Бангладеш, якого виявили працівники Герцаївського сектору УДМС у Чернівецькій області. Окрім того, в Чернівцях, Вижниці та Хотині міграційники виявили чотирьох громадян рф, які проживали в Україні за недійсними протермінованими документами чи взагалі без жодних дозвільних документів. Усіх поршників оштрафовано.

Управління ДМС у Чернівецькій області