В Миколаєві обговорювали питання надання допомоги особам, постраждалим від домашнього або сексуального…

В Миколаєві обговорювали питання надання допомоги особам, постраждалим від домашнього або сексуального насильства

В Миколаєві обговорювали питання надання допомоги особам, постраждалим від домашнього або сексуального насильства

Сьогодні 2 лютого 2023 року головний спеціаліст зі звʼязків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Миколаївській області Олена Асєєва взяла участь у засіданні координаційної ради з питань сімʼї і жінок при облдержадміністрації.

Реалізація цілей Стратегії дозволить зменшити нерівність жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, а також впровадити міжнародні та європейські стандарти рівності прав та можливостей жінок і чоловіків.

Під час заходу обговорювались питання з реалізації Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року на 2022-2024 роки в Миколаївській області, координацію роботи з питань надання допомоги особам, постраждалим від домашнього або сексуального насильства вчиненого представниками держави-агресора.

Також значну увагу було приділено процедурі виявлення осіб, які утримувались або перебували в полоні та можуть бути визнані постраждалими від торгівлі людьми.

Кожен має право на допомогу, тому нашою Державою безплатно й конфіденційно надається правова, психологічна, соціальна та матеріальна допомога. Допомога по відновленню документів, сприяння у працевлаштуванні, медичне обстеження та лікування.

 Під час проведення заходу лунало багато цікавих питань та було обговорено багато пропозицій для вдосконалення роботи з цього напрямку, а саме, частіше проводити робочі зустрічі, круглі столи, тренінги з метою всебічної обізнаності громадян про наслідки, які можуть призвести до того, що людина постраждає від домашнього або сексуального насильства вчиненого представниками держави-агресора.

Друзі! Як що ви, або ваші знайомі потребують допомоги, або постраждали від насильства – зазнали побиття, сексуального насилля, знущання або психологічного тиску, стали жертвами обману, шантажу, погрози та залякування, потрапили в боргову кабалу або будь-який засіб впливу, повʼязаний з матеріальною або іншою залежністю чи уразливим станом, якщо у вас відібрали паспорт, особисті документи, силою примушували працювати, не відпускали до дому чи обмежували пересування, вам погрожували чи залякували, не виплатили обіцяних грошей, будь ласка, не зволікайте та звертайтесь за допомогою на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми безоплатно зі стаціонарних телефонів за номером 0 800 505 501, або також безоплатно з мобільних телефонів за номером 527.

Звертайтесь за допомогою і вам обовʼязково допоможуть!

Управління ДМС у Миколаївській області