Мобільність документів у дії: оформлений паспорт можна отримати в обраному підрозділі Міграційної…

Мобільність документів у дії: оформлений паспорт можна отримати в обраному підрозділі Міграційної служби

Мобільність документів у дії: оформлений паспорт можна отримати в обраному підрозділі Міграційної служби

Війна змусила багатьох українців переїхати в інші регіони країни або ж за кордон, пристосуватися до змін та розпочинати все по-новому.

20-річна Юлія ‒ студентка одного зі столичних закладів вищої освіти. До кінця липня 2022 року разом зі своєю родиною проживала на Дніпропетровщині у м. Нікополь. Після шквальних обстрілів окупантами рідного міста вирішила переїхати до м. Черкаси. Саме тут знайшла роботу та підтримку. Шкодує, що вдома, попри загрозу, ще залишаються рідні.

До Управління ДМС у Черкаській області дівчина звернулася для отримання ID-картки. Заяву на оформлення документа подавала до Нікопольського відділу ГУ ДМС у Дніпропетровській області ще у середині червня минулого року, проте забрати виготовлений документ через переїзд та небезпеку повернення додому не вдалося. За відсутності паспорта у нагоді став єДокумент у мобільному застосунку «Дія».

Юлія дізналася, що може звернутися до будь-якого підрозділу Міграційної служби із заявою про пересилання оформленого паспорта від одного підрозділу до іншого. Після доставлення документа з Нікополя до Черкас, свою ID-картку нікопольчанка зможе отримати в Управлінні ДМС у Черкаській області.

Зазначимо, що протягом 2022 року понад 400 вимушених переселенців змогли отримати свої виготовлені документи у підрозділах Міграційної служби Черкаської області, заяви на оформлення яких подавали у підрозділах ДМС інших областей.

Нагадаємо, що на сьогодні у кожного є можливість переслати ІD-картку або закордонний паспорт до іншого підрозділу міграційної служби в більш безпечному регіоні для його отримання. Для цього особі необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС, де особа буде отримувати паспорт, та подати письмову заяву, у якій зазначити наступну інформацію:

  • дані особи, на ім’я якої оформлюється паспорт (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце проживання, контактний номер телефону);
  • назва територіального органу/територіального підрозділу ДМС який здійснив оформлення паспорта;
  • обставини, через які виникла необхідність отримання паспорта в іншому підрозділі ДМС та назва територіального підрозділу в якому заявник буде отримувати паспорт.

Управління ДМС у Черкаській області