Власників сучасних паспортів серед засуджених стає більше

Власників сучасних паспортів серед засуджених стає більше

Власників сучасних паспортів серед засуджених стає більше

На Кіровоградщині з початку року оформлено 19 ID-карток засудженим до позбавлення волі, які відбувають покарання у державних установах «Петрівська виправна колонія (№ 49)» та «Кропивницька виправна колонія (№6)».

12 з цих паспортів у Петрівському секторі Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області наразі передано уповноваженому виправного закладу для вручення власникам.

Ще 25 справ щодо документування засуджених, які надали адміністрації виправних закладів, знаходяться на розгляді у підрозділах Міграційної служби в області.

Переважно ID-картки засудженим оформлюються у зв'язку із втратою паспортів у формі книжки, таких 85% від загалу, окрім того є випадки документування вперше після досягнення 18 років та проведення процедури встановлення особи, а також - обмін непридатних для користування документів.

Важливе своєчасне звернення для отримання паспорта громадянина України, оскільки у майбутньому, після закінчення відбуття строку покарання, офіційний документ цим громадянам надасть можливість та право на офіційне працевлаштування, реєстрацію шлюбу, отримання соціальних гарантій.

Управління ДМС у Кіровоградській області