Принципи безбар’єрності в дії: Заставнівські міграційники вклеїли фото до паспорта заявниці після…

Принципи безбар’єрності в дії: Заставнівські міграційники вклеїли фото до паспорта заявниці після виїзду до неї додому

Принципи безбар’єрності в дії:  Заставнівські міграційники вклеїли фото до паспорта заявниці після виїзду до неї додому

Мешканці села Дорошівці Чернівецького району Людмилі Спіжавці минулого року виповнилося 45 років, але своєчасно звернутися до підрозділу міграційної служби для вклеювання актуального фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки жінка з поважних причин не могла.

За зверненням її рідних, які надали працівникам Заставнівського відділу медичні документи на підтвердження того, що пані Людмила тимчасово не може пересуватися самостійно, працівники підрозділу міграційної служби під час виїзду до місця проживання підтвердили тотожність її особи.

Наразі послугу з вклеювання фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки жінці було надано у максимально стислі терміни. Додамо лише, що отримання зазначеної послуги після передбаченого законодавством обов’язкового місячного терміну від дня досягнення 25-ти та 45-річного віку стало можливим у зв’язку із запровадженням під час пандемії певних законодавчих послаблень. Після березня 2020 року це дозволяє вклеювати фото до паспортів громадян, які протермінували своє звернення до міграційної служби, навіть після завершення одного місяця з дня досягнення визначеної дати.

Управління ДМС у Чернівецькій області