Міграційники Черкащини закріплювали знання по критичному мисленню

Міграційники Черкащини закріплювали знання по критичному мисленню

Міграційники Черкащини закріплювали знання по критичному мисленню

Уміти розпізнавати інформацію, аналізувати джерела і мотиви, приймати зважені рішення навчалися працівники УДМС у Черкаській області під час вебінару на тему «Критичне мислення в сучасному світі». Організувала та провела зустріч онлайн завідувач сектору управління персоналом та внутрішній тренер Наталія ОЗЕРАН.

Під час вебінару розглянули поняття «критичне мислення», його роль у сучасному світі, сім основних принципів критичного мислення, відмінності від інстинктивного, як розвинути та використовувати критичне мислення, як управляти емоціями тощо.

Нині цінується вміння професійного пошуку необхідної інформації, здатність її проаналізувати, оцінити та застосувати. А в умовах війни критичне мислення набуло неабиякого практичного значення, щоб відрізняти правдиву інформацію від фейків та протистояти токсичному контенту.

Необхідно споживати інформацію з офіційних джерел та видань, які дотримуються професійних стандартів, розрізняти факти і судження, бути уважним до деталей, тобто бути інформаційно грамотними.

Наталія ОЗЕРАН зазначила, що критичне мислення – це навичка, яку кожен може опанувати та розвивати. Критичне мислення допомагає інформацію осмислити і зрозуміти, а як наслідок – прийняти ефективне рішення.

Управління ДМС у Черкаській області