На Хотинщині закордонні паспорти оформляють багатодітні родини

На Хотинщині закордонні паспорти оформляють багатодітні родини

На Хотинщині закордонні паспорти оформляють багатодітні родини

В умовах воєнного стану Буковина залишається одним з найбезпечніших регіонів в Україні, однак чимало батьків досі не полишають думок про вивезення за кордон дітей у разі виникнення раптової загрози їхньому здоров’ю та життю.

Саме тому до Хотинського відділу УДМС у Чернівецькій області нерідко звертаються для оформлення закордонних паспорти цілі родини – мама-тато, а також двоє-троє, четверо-п’ятеро або й більше малят. До прикладу, днями підрозділ відвідали мами Ольга Чепій з трьома, Руслана Урсата з трьома, а також родина Руслани та Діани Мазур з чотирма дітками.

За словами міграційників, процедура оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон в таких випадках нічим не відрізняється від звичайної. Дорослі подають паспорт громадянина України (у вигляді книжечки чи ID- картки), раніше оформлений паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності) та квитанцію про оплату.

Пакет документів для дітей передбачає свідоцтво про народження або ID-картку (від 14 років), раніше оформлений паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності), паспорт громадянина України того з батьків, хто звертається до підрозділу із відповідною заявою та платіжний документ для отримання відповідної адміністративної послуги.

При цьому до 12 років присутність дітей під час оформлення закордонного паспорта не обов’язкова. Якщо батьки не беруть дитину з собою, необхідно попередньо зробити одне фото розміром 10 на 15.

Щоби істотно не ускладнювати роботу підрозділу, радимо у разі відвідування міграційної служби всією родиною попередньо здійснювати запис за допомогою сервісу «Електронна черга» https://dmsu.gov.ua/services/online.html . При цьому в талоні необхідно вказувати прізвище, ім’я та про-батькові особи, яка отримуватиме міграційну послугу. Якщо йдеться про неповнолітню особу, то саме її персональні дані необхідно вказати під час попередньої реєстрації в електронну чергу.

Управління ДМС у Чернівецькій області