Підтримка ВПО, іноземців і біженців: керівництво міграційної служби Львівщини та представники міжнародної…

Підтримка ВПО, іноземців і біженців: керівництво міграційної служби Львівщини та представники міжнародної організації з міграції домовилися про співпрацю

Підтримка ВПО, іноземців і біженців: керівництво міграційної служби Львівщини та представники міжнародної організації з міграції домовилися про співпрацю

Міжнародна організація з міграції є нашим надійним та добрим другом. Партнерство з ними допоможе врятувати не одне життя громадян, що постраждали внаслідок війни.

Левова частка відвідувачів міграційної служби Львівської області - це внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, військовослужбовці, діти, іноземці та біженці. Задля допомоги таким громадянам керівництво установи обмінялися інформацією з МОМ щодо каналів комунікації та звернень осіб, які через війну потребують моральної та матеріальної підтримки.

Однак, пріоритетним залишається співпраця в межах документування, допомога в ідентифікації та питання реадмісії іноземців і шукачів захисту в Україні. 

Окремо йшлося про потребу міграційної служби в модернізації інформаційно-телекомунікаційних систем управління міграційними процесами. 

Додамо, діяльність МОМ спрямована на забезпечення врегульованого та гуманного управління міграцією, міжнародного партнерства у вирішенні міграційних питань,  допомогу в пошуку практичних рішень міграційних проблем, а також на надання гуманітарної підтримки мігрантам, які її потребують, включно з біженцями та внутрішньо переміщеними особами.

Консультацію у представників МОМ можна отримати за номером “Гарячої лінії”: 0800 215 015.

Головне управління ДМС у Львівській області