У Хотині надали послугу одночасного оформлення ID-картки вперше та закордонного паспорта

У Хотині надали послугу одночасного оформлення ID-картки вперше та закордонного паспорта

У Хотині надали послугу одночасного оформлення ID-картки  вперше та закордонного паспорта

14-річна Серафіма Співак звернулася до Хотинського відділу УДМС у Чернівецькій області із заявою про одночасне оформлення першого паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Нагадаємо, послуга стала можливою в червні минулого року після затвердження відповідної урядової постанови про реалізацію експериментального проекту, що дозволяє українським громадянам в умовах воєнного стану суттєво скорочувати терміни оформлення паспортних документів. До запровадження нововведення отримувачам адмін-послуг доводилося очікувати спочатку на виготовлення ID-картки і тільки згодом на підставі отриманого українського паспорта чекати на паспорт закордонний.

Працівники Хотинського підрозділу під час надання адміністративної послуги розповіли дівчині, що у випадку одночасного оформлення першого паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон обидва документа виготовлятимуться синхронно в звичайному режимі. В умовах воєнного стану паспорти друкуватимуться приблизно півтора-два місяці.

Нагадаємо, для юних громадян України перша D-картка оформляється безкоштовно, вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у звичайному режимі складає 856 грн. За умови одночасного оформлення двох документів 14-річні українці можуть звертатися до підрозділів міграційної служби самостійно, без присутності батьків, однак з усіма необхідними документами.

Переліки документів для отримання зазначених адміністративних послуг можна знайти за посиланнями: http://surl.li/joyq  та : http://surl.li/egkvi.

Управління ДМС у Чернівецькій області