УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники примусово повернуть громадян Португалії, Румунії та Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть громадян Португалії, Румунії та Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть громадян  Португалії, Румунії та Молдови

Громадянку Португалії, яка перевищила терміни перебування в Україні та ухилялася від своєчасного виїзду, виявили чернівецькі міграційники під час одного з рейдів місцями ймовірного перебування іноземців та ОБГ.

Перевіркою встановлено, що жінка має українське коріння – в Чернівцях проживає її бабуся, паспорти громадянина України також мають батьки, що тимчасово проживають за кордоном. Тож, у неї є підстави для отримання дозволу на імміграцію та згодом – на набуття громадянства України.

Оскільки іноземка в подальшому має намір саме в Чернівцях здобувати вищу освіту, планів на возз’єднання з українською родиною вона не полишає. Але через невпорядкований легальний статус поки що вимушена сплатити штраф згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та примусово повернутися до країни походження.

Аналогічні стягнення було застосовано і до громадян Молдови та Румунії, яких виявили міграційники в Сокирянах та Чернівцях. Окремими приписами УДМС їх зобов’язано самостійно виїхати за межі країни у визначений термін.

Ще шістьох іноземців – двох громадян Азербайджану та чотирьох громадян рф, які проживали на території України за недійсними документами чи взагалі без жодних дозвільних документів, оштрафували працівники Глибоцького, Кіцманського, Сторожинецького та Чернівецького відділів.

Управління ДМС у Чернівецькій області