На Закарпатті виявили двох мігрантів-порушників з росії

На Закарпатті виявили двох мігрантів-порушників з росії

На Закарпатті виявили двох мігрантів-порушників з росії

Державна міграційна служба продовжує активну боротьбу з неврегульованою міграцією в Україні. Так, працівники Тячівського відділу міграційної служби Закарпаття під час моніторингу обліків іноземців, які зареєстровані на території району, встановили незаконне проживання громадянки рф.

У іноземки закінчився термін посвідки на тимчасове проживання. Щодо оформлення нових дозвільних документів вона не звернулася і ухилялася від вчасного виїзду з території України. За вчинені порушення мігрантка має сплатити штраф 5100 гривень та повернутися до росії. 

Крім того, таку ж суму штрафу доведеться сплатити і громадянину рф за проживання за недійсними документами на Виноградівщині. Зокрема, чоловік з 2006 року мав посвідку на постійне проживання в країні після того, як одружився з громадянкою України. Після того, як йому виповнилося 45 років, він мав звернутися до міграційної служби щодо дозвільного документа, але не зробив цього.

За допущені порушення працівники Виноградівського відділу ГУ ДМС Закарпаття склали на мігранта протокол про адміністративне порушення.

Зазначимо, що для команди ДМС України боротьба з нелегальною міграцією є одним з пріоритетних напрямків роботи. Зокрема, за минулий рік стосовно нелегальних мігрантів ухвалено майже 5 тисяч рішень, а лише за перший місяць 2023 року - майже 300 (серед яких рішення про добровільне і примусове повернення незаконних мігрантів до країн походження та примусове видворення з України).

Продовжуємо наближати перемогу разом!

Головне управління ДМС у Закарпатській області