Міграційна служба Івано-Франківської області подбала про те, щоб майже півсотні українців отримали…

Міграційна служба Івано-Франківської області подбала про те, щоб майже півсотні українців отримали паспорти за кордоном

Міграційна служба Івано-Франківської області подбала про те, щоб майже півсотні українців отримали паспорти за кордоном

Торік міграційна служба Івано-Франківської області оформила десятки тисяч паспортних документів людям з інших регіонів України, які переїхали сюди, втікаючи від небезпеки, з окупованих територій. Частина з них, дякуючи українським воїнам, пізніше повернулася додому на звільнені території. Натомість чимала кількість людей перебралася за кордон. А тим часом оформлені ними закордонні паспорти та національні паспорти у вигляді ID-картки у відповідні строки надходили до територіальних підрозділів.

Наприкінці минулого року урядовою постановою було врегульовано питання,  яким чином зробити так, щоби ці люди могли отримати готові документи за місцем свого фактичного перебування чи то в Україні, чи за кордоном.

Насьогодні механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України ( у тому числі, там, де відновлена робота на деокупованій території), а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном  представництв  Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс»,  працює відлагоджено і чітко.

До прикладу, з початку цього року міграційна служба Івано-Франківської області подбала про те, щоб майже півсотні українців за місцем свого перебування у різних країнах світу отримали бажані закордонні паспорти і паспорти громадянина України.

Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід  звернутися до дипломатичної установи з заявою про видачу закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому  цей документ оформлявся.

Управління ДМС в Івано-Франківській області