У Герцаївському районі оформили перший паспорт вихованцям притулку при монастирі

У Герцаївському районі оформили перший паспорт вихованцям притулку при монастирі

У Герцаївському районі оформили перший паспорт вихованцям  притулку при монастирі

Вихованці дитячого притулку в селі Молниця при Свято-Вознесенському монастирі, які досягли 14-річного віку, звернулися до Герцаївського сектору для оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Окрім свідоцтва про народження, раніше оформленого закордонного паспорта (за наявності), Витягу з реєстру щодо реєстрації місця проживання, реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за наявності), підліткам необхідно було надати також паспорти громадянина України батьків.

Однак чимало вихованців притулку є сиротами і для багатьох з них прийомним батьком або опікуном є настоятель Свято-Вознесеського чоловічого монастиря Михайло Жар. Тому до необхідного пакету документів був долучений саме його паспорт громадянина України.

В умовах воєнного стану перший паспорт громадянина України виготовляється від півтора до двох місяців. Після завершення терміну очікування паспорти у вигляді ID-картки підліткам вручив завідувач Герцаївського сектору УДМС у Чернівецькій області Валентин Винту.

Він розповів про переваги цього сучасного паспортного документа, що містить безконтактний електронний носій, та тепло привітав юних українців з отриманням першого документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство.

Управління ДМС у Чернівецькій області