Оволоділи навиками уникнення загроз від вибухонебезпечних предметів

Оволоділи навиками уникнення загроз від вибухонебезпечних предметів

Оволоділи навиками уникнення загроз від вибухонебезпечних предметів

Співробітники Дарницького відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області успішно пройшли онлайн-курс на тему: «Правила поводження з вибухонебезпечними предметами» та вже наступного дня отримали сертифікати. Курс розроблений у межах програм «Дивись під ноги!» та «Спільнодія», які реалізує Фонд Східна Європа з Державною службою України з надзвичайних ситуацій коштом Європейського Союзу та DanChurchAid.

На жаль, зараз в Україні немає абсолютно безпечних територій. Про потенційне забруднення вибухонебезпечними предметами близько третини території країни, на розмінування якої можуть піти понад десять років, уже повідомляли офіційні джерела.

Отож після проходження курсу співробітники відділу зрозуміли, що його варто переглянути усім, хто усвідомлює загрозу від вибухонебезпечних предметів та хоче убезпечити себе та своїх близьких. Інформація корисна для кожної людини, яка проживає на території України, а надто для тих, хто планує поїздку або повернення на деокуповану територію.

На лекціях слухачі дізналися, як безпечно повернутися у звільнений населений пункт, де шукати інформацію про розмінування території, як спланувати шлях та перевірити свою оселю, господарство на наявність вибухонебезпечних предметів. Слухачам тепер відомо, як правильно говорити з дітьми різного віку про такі предмети та правила поведінки з ними.

Працівники відділу – внутрішньо переміщені особи – після проходження курсу вирішили не поспішати з поверненням додому, а дочекатися офіційного дозволу місцевої військової адміністрації.

Дякуємо Олегу Михайлюті та колегам з ДСНС України за такий корисний навчальний матеріал, направлений на збереження життя та здоров’я людини. Разом до Перемоги!

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області